Garnalenkroketten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/15/1999 - 11:51
Bereidingswijze
Smelt de boter en roer de bloem erdoor tot een geel papje is ontstaan, en voeg dan geleidelijk en goed roerend de melk en de room toe tot deze een zeer dikke saus vormen. Splits de eieren. Klop de dooiers los en voeg die ook toe aan de saus. Roer er de garnalen en gehakte peterselie door en voeg peper toe - geen zout, de garnalen zijn al zout.
Spreid deze massa uit, laat hem geheel afkoelen. Vorm er kroketjes van.
Roer de eiwitten los met een klein scheutje olie. Haal de kroketten luchtig door paneermeel, vervolgens door het losgeklopte eiwit en daarna weer door paneermeel. Druk dit goed aan en zorg dat er nergens een opening blijft waardoor tijdens het bakken de inhoud kan gaan uitlopen.
Bak de kroketten in een hete frituurpan bruin en krokant.
Was enkele takjes peterselie, dep ze goed droog in keukenpapier en houd ze enkele seconden in de hete frituur, vooral niet te lang, dan worden ze bitter.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker als voorafje.Recept uit Belgie.
Ingrediƫnten
30 gram boter
30 gram bloem
2 dl melk
? dl room
2 eieren
150 gram gepelde garnalen
peper
scheutje olie
paneermeel
frituurvet
peterselie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
124031
Homepage ID
2775
Smaak
Q
Teller
1442
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy