Sneeuwpudding

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/15/1999 - 11:26
Bereidingswijze
De melk met het vanillestokje aan de kook brengen en 45 minuten laten trekken.
Het vanillestokje uit de melk nemen, de melk zonodig aanvullen tot 6 dl.
Van de melk, het griesmeel en een kwart gedeelte van de suiker griesmeelpap koken.
De eiwitten zeer stijf kloppen, de overige suiker er in gedeelten al kloppende aan toevoegen.
Al kloppende in het eiwit de hete pap in een dun straaltje bij de eiwitten gieten.
De massa in de pan terug gieten en onder goed roeren naverwarmen tot ze ?puft?.
De hete puddingmassa onmiddelijk overdoen in een met koud water omgespoelde puddingvorm.
De pudding koud en stijf laten worden (een aantal uur).
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijk toetje.
Ingrediƫnten
6 dl melk
vanillestokje
35 g griesmeel
80 g suiker
3 eiwitten
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
124019
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
920
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy