Appelcake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/15/1999 - 11:16
Bereidingswijze
Boter, eieren en suiker gelijkmatig kloppen. Het bakmeel ineens toevoegen en kloppen tot het deeg licht wordt. Daarna de vanillesuiker en de in stukjes gesneden appels erbij doen.

Het deeg in de beboterde springvorm doen en een a anderhalf uur laten bakken. Door er met een satestokje schuin in te prikken kun je zien of de cake gaar is.
Eventueel na afkoeling poedersuiker erover strooien.
In plaats van appels kan men ook ananas of abrikozen uit blik gebruiken.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke cake met appels.
Ingrediƫnten
175 gram boter
225 gram suiker
4 eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel
1? pakje vanillesuiker
4 appels
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124017
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
1372
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ovenvoorverwarmen op 200 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy