Bereidingswijze
Bakmeel mengen met citroen, basterdsuiker, honing of stroop, koekkruiden, zout, peper en de (in warm water gewelde en daarna goed gedroogde en in bloem gewentelde) rozijnen.
Al roerende de melk en de losgeklopte eieren toevoegen tot alles een smeu?ge massa is.
Het deeg overdien in beboterde cakeblikken (vullen tot iets over de helft) en ongeveer 1? uur bakken op 140?C . Met een sateprikker controleren of de koek gaar is. De koek mag niet te droog zijn, maar ook niet te zacht.
Al roerende de melk en de losgeklopte eieren toevoegen tot alles een smeu?ge massa is.
Het deeg overdien in beboterde cakeblikken (vullen tot iets over de helft) en ongeveer 1? uur bakken op 140?C . Met een sateprikker controleren of de koek gaar is. De koek mag niet te droog zijn, maar ook niet te zacht.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk stukje banket.
Ingrediƫnten
500 gram zelfrijzend bakmeel
geraspte citroenschil (of wat citroensap, eventueel scheutje uit knijpcitroen)
225 gram donkerbruine basterdsuiker
2 eetlepels honing of (appel) stroop
3 a 4 eetlepels koekkruiden
8 gram zout, peper naar smaak (vooral niet veel)
250 gram rozijnen (of 125 gram krenten en 125 gram rozijnen)
eventueel gesneden gember en/of sucade
5 dl melk of karnemelk
1-2 eieren
geraspte citroenschil (of wat citroensap, eventueel scheutje uit knijpcitroen)
225 gram donkerbruine basterdsuiker
2 eetlepels honing of (appel) stroop
3 a 4 eetlepels koekkruiden
8 gram zout, peper naar smaak (vooral niet veel)
250 gram rozijnen (of 125 gram krenten en 125 gram rozijnen)
eventueel gesneden gember en/of sucade
5 dl melk of karnemelk
1-2 eieren
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124015
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
518
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 140 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht