Bereidingswijze
Meng de bloem, de melk, het zout, citroensap en de gist goed dooreen.
Klop met een elektrische mixer, op hoge snelheid een voor een de klontjes boter door het mengsel. Wikkel het deeg dan in plastic folie en laat het een nacht in de koelkast staan.
Vet de bakplaat in met boter.
Bestrooi het werkvlak met kristalsuiker en rol het deeg over de suiker uit. Nog wat suiker erover heen strooien en verder uitrollen tot het heel dun is.
Steek er nu met een uitsteekvorm koekjes uit. De oorspronkelijke vorm is ovaal!
Leg de koekjes op de bakplaat en strooi er nog wat grove suiker over.
Bak de koekjes tot ze goudbruin zijn, ongeveer 30-40 minuten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nu ik in Arnhem woon mag dit recept natuurlijk niet ontbreken!!!!
Ingrediƫnten
200 gram bloem
1 dl melk
4 druppels citroensap, zo nodig later meer, of scheutje uit knijpcitroen
5 gram verse gist
110 gram boter (verdeeld in 5 stukjes)
snufje zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124014
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
122
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 150 graden.
Het werkblad bestrooien met grove kristalsuiken in plaats van bloem.
Het werkblad bestrooien met grove kristalsuiken in plaats van bloem.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht