Saffraanbrood

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/14/1999 - 23:29
Bereidingswijze

Maak een gistdeeg als bij gistdeeg echter los in het water de saffraanpoeder en draadjes op en voeg dit bij het deeg. kneed het tot het elastisch is.Bol het deeg op en snij het met een mes kruislings in. Leg het brood op een ingevette bakplaat. Laat het deeg afgedekt op een lauwwarme plaats 1 uur rijzen. Bak het brood in 30 minuten in een oven van 240 graden C. af. Laat het op een rooster afkoelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heel anders,je moet er van houden!!!
Ingrediƫnten

500 gram bloem - 1/2 eetl. zout - 25 gram verse gist - 2 dl. lauwe melk - 1 theelepel suiker - 1/2 gram saffraan blaadjes - 1/2 gram saffraanpoeder - 1 losgeklopt ei - 2 eetlepels olijfolie - 1 dl. water
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakplaat.
Leuke tips
schijnt lekker te zijn bij vis recepten, ik heb het nog niet geprobeert bij vis, dus probeer maar als je durft!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
124005
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
186
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 240 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sylvia