Bereidingswijze
Los de gist op in 1/8 l. lauwe melk en wat van de suiker en laat het rijzen. Voeg hieraan de gezeefde bloem, 80 gram suiker, het snufje zout, 60 gram zachte boter en het ei toe en kneed tot U een glad en soepel deeg hebt. Laat het afgedekt een 1/2 uur rijzen. Kook intussen 1/8 liter melk met 80 gram boter en dompel hierin het gemalen maanzaad. 150 Gram suiker en de citroenrasp toevoegen en het geheel tot een smeu?ge massa roeren. Het deeg tot een rechthoek van 35 x 50 cm. uitrollen en bestrijken met het maanzaadmassa. Nu in de breedte oprollen en er een krans van vormen. Op een beboterde bakplaat leggen, met een schaar enkele malen schuin inknippen en de driehoekjes deeg omhoog trekken. Het deeg in een oven van 200 graden C. 15 minuten bakken, bestrijken met het ei en nogmaals 15 minuten bakken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
maanzaadkrans,leuk voor op de ontbijttafel of bij de brunch.
Ingrediƫnten
375 gram bloem - 25 gram gist - 2/8 liter lauwe melk - 235 gram suiker - 1 mespuntje zout - 140 gram boter - 1 ei - 250 gram maanzaad gemalen - citroenrasp - 1 eidooier
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
124002
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
196
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht