albondigas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/14/1999 - 22:45
Bereidingswijze
De olijfolie in een grote braadpan verhitten en hierin de balletjes rondom aanbraden, daarna ui, paprika, en restant van de knoflook toevoegen, als de ui enigzins zacht geworden is voeg je de rest van de ingredienten toe. Tomaat, wijn, bouillon, peper en zout. Dit afgedekt ca. 45 min. zachtjes laten koken.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere tapa, die je overal bij kunt serveren. Als borrelhapje, als onderdeel van een buffet, of als onderdeel van een hoofgerecht.
Ingrediƫnten
800 gram gehakt. Bij voorkeur verschillende soorten door elkaar. 6 - 8 tenen knoflook, 2 eieren, nootmuskaat, zout, peper, bloem, paneermeel of witbroodkruim, gehakte ui, groene paprika in reepjes gesneden, tomaat in stukjes gesneden,1 dl. witte wijn, 3 dl. kippebouillon, olijfolie.
Leuke tips
Je kunt dit gerecht rustig een dag van te voren klaarmaken. Even opwarmen en klaar. Persoonlijk vind ik het lekker om veel nootmuskaat te gebruiken.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
124000
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
822
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
34
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het gehakt mengen met: het broodkruim (paneermeel), 5 teentjes knoflook, eieren, nootmuskaat, peper. Maak hier balletjes ter grootte van een bitterbal van. (gebruik zoveel broodkruim/paneermeel, dat het gehakt enigzins droog wordt.) De balletjes door de bloem wentelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan