Picatta a la Milanese

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 07/08/1998 - 15:09
Bereidingswijze
Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bestuif ze met wat bloem. Klop een egaal beslag van de rest van de bloem met de eieren, de geraspte kaas en peper en zout naar smaak. Haal de kipfilets door het beslag en bak ze in de hete olie om en om goudgeel. Leg de filets op het bakblik en zet ze 15 min. in de oven.
Breng voor de saus de wijn, de creme fraiche en de slagroom aan de kook en laat het op een hoog vuur tot ongeveer de helft inkoken. Neem de pan van het vuur en klop er de stukjes gesneden boter door. Brokkel de roquefort boven de pan en roer het door de saus. Breng op smaak met peper en zout en serveer met peterselie.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een italiaans kipgerecht.
Ingrediƫnten
4 kipfilets a 100 gr.
witte peper
zout
3 eetl. tarwebloem
4 eieren
4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
6 eetl. slaolie
1/2 dl. droge witte wijn
1 eetl. creme fraiche
1/8 liter slagroom
100 gr. boter
50 gr. roquefort
2 takjes peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakblik bekleed met bakpapier
Leuke tips
Om de maaltijd compleet te maken, worden spaghetti in tomatensaus en en een frisse zomersalade met tonijn geadviseerd.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124
Homepage ID
305
Smaak
N
Teller
1769
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
63
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
speedy