Bereidingswijze
Doe de roomboter (met knoflook) in een ruime pan. Wacht tot de boter is gesmolten en voeg de spekjes hier aan toe. Nadat de spekjes aan alle zijde krokant zijn gebakken voegt u de paprika (geel, rood, groen) hierbij aan toe. Aansluitend voegt u de prei en de uitjes aan het geheel toe. Het geheel laat u voor enkele minuten garen, waarna u de champignons toevoegt. Het geheel regelmatig doorroeren tot de ingredienten gegaard zijn.
Vervolgens de tomatenpuree toevoegen om te ontzuren. Het geheel blijven doorroeren om aanbakken te voorkomen. Als de tomatenpuree donker en egaal van kleur is, is deze goed.
Hierna doet u (tegelijk) een flinke scheut wodka en cognac in de saus.
LET OP: VOOR UW EIGEN VEILIGHEID MOET U ER VOOR ZORGEN DAT UW AFZUIGKAP UIT STAAT EN DAT U TEN TIJDE VAN HET FLAMBEREN DE NODIGE AFSTAND BEWAARD. BLIJF RUSTIG HET VUUR GAAT VANZELF WEER UIT.
Laat de alcohol even warm worden en houdt daarna de pan iets schuin boven het vuur zodat de alcohol vlam kan vatten. Roer (voorzichtig) tijdens het flamberen door het vuur. Blus het flamberen af met het runderbouillon en doorroeren tot alles opgelost is. Hierna doorroeren tot de saus lobbig is. Daarna de room hieraan toevoegen. De saus is klaar als het rustig aan de achterzijde van een lepel afdruipt.
Laat de saus op een klein vuur rustig doorsudderen.
Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en verhit deze. Voeg hier 50 gram boter aan toe. Plaats de Tournedos in de Pan en schroei deze gelijkmatig aan alle zijde dicht. Afhankelijk van de grootte van de Tournedos dient u deze op middelhoog vuur ongeveer 10-15 minuten te braden. U dient hiermee rekening te houden hoe korter de braadtijd hoe rauwer het vlees. Nadat de Tournedos klaar is snijdt u het vlees in schuine plakken a 1 cm af en serveert u de plakjes op een bord met de Stroganoff-saus.
Eet smakelijk
Vervolgens de tomatenpuree toevoegen om te ontzuren. Het geheel blijven doorroeren om aanbakken te voorkomen. Als de tomatenpuree donker en egaal van kleur is, is deze goed.
Hierna doet u (tegelijk) een flinke scheut wodka en cognac in de saus.
LET OP: VOOR UW EIGEN VEILIGHEID MOET U ER VOOR ZORGEN DAT UW AFZUIGKAP UIT STAAT EN DAT U TEN TIJDE VAN HET FLAMBEREN DE NODIGE AFSTAND BEWAARD. BLIJF RUSTIG HET VUUR GAAT VANZELF WEER UIT.
Laat de alcohol even warm worden en houdt daarna de pan iets schuin boven het vuur zodat de alcohol vlam kan vatten. Roer (voorzichtig) tijdens het flamberen door het vuur. Blus het flamberen af met het runderbouillon en doorroeren tot alles opgelost is. Hierna doorroeren tot de saus lobbig is. Daarna de room hieraan toevoegen. De saus is klaar als het rustig aan de achterzijde van een lepel afdruipt.
Laat de saus op een klein vuur rustig doorsudderen.
Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en verhit deze. Voeg hier 50 gram boter aan toe. Plaats de Tournedos in de Pan en schroei deze gelijkmatig aan alle zijde dicht. Afhankelijk van de grootte van de Tournedos dient u deze op middelhoog vuur ongeveer 10-15 minuten te braden. U dient hiermee rekening te houden hoe korter de braadtijd hoe rauwer het vlees. Nadat de Tournedos klaar is snijdt u het vlees in schuine plakken a 1 cm af en serveert u de plakjes op een bord met de Stroganoff-saus.
Eet smakelijk
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tournedos geserveerd met een orginele Stroganoff-saus geflambeerd met Wodka en Cognac.
Ingrediƫnten
1 kg Tournedos in een stuk en ongeslagen (250 gram per persoon),
50 gram bakboter,
50 gram roomboter,
Olijfolie,
knoflookpoeder,
gerookte spek,
2 prei,
1 rode paprika,
1 gele paprika,
1 groene paprika,
2 kleine uien,
1 bakje Champignons,
2 blikjes tomatenpuree,
1/4 dl Runderbouillon,
Cognac,
Wodka,
1/4 lt Ongeslagen room,
50 gram bakboter,
50 gram roomboter,
Olijfolie,
knoflookpoeder,
gerookte spek,
2 prei,
1 rode paprika,
1 gele paprika,
1 groene paprika,
2 kleine uien,
1 bakje Champignons,
2 blikjes tomatenpuree,
1/4 dl Runderbouillon,
Cognac,
Wodka,
1/4 lt Ongeslagen room,
Hulpmiddelen & keukengerei
5 bakjes van ong. 300-400 ccm, 1 braadpan, 1 middelgrote koekepan.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123999
Homepage ID
7694
Smaak
N
Teller
4118
Drank
Uit
Bookmarked
34
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
(Neem voor de hoeveelheid van de onderstaande ingredienten een (glazen) bakje van ongeveer 350 ccm. groot.)
Breng de roomboter op kamertemperatuur en voeg de knoflook hieraan toe totdat de boter overheersend naar knoflook geurt.
Snijdt de spekjes in kleine reepjes / blokjes.
De rode, groene, en gele paprika schoonmaken en in vier stukken snijden en de pitjes van binnen verwijderen.
Snijdt daarna alle drie de paprika's in kleine stukjes. (dit alles in een bakje)
De prei schoonmaken, verwijder de onderzijde van de prei en het groen en snijdt de prei in reepjes.
Ontvel de uien en daarna versnipperen in niet te kleine stukjes.
Maak de champignons schoon en snijdt deze in plakjes.
Laat de Tournedos op kamertemperatuur komen. Dep de Tournedos droog en peper en zout de Tourendos.
Breng de roomboter op kamertemperatuur en voeg de knoflook hieraan toe totdat de boter overheersend naar knoflook geurt.
Snijdt de spekjes in kleine reepjes / blokjes.
De rode, groene, en gele paprika schoonmaken en in vier stukken snijden en de pitjes van binnen verwijderen.
Snijdt daarna alle drie de paprika's in kleine stukjes. (dit alles in een bakje)
De prei schoonmaken, verwijder de onderzijde van de prei en het groen en snijdt de prei in reepjes.
Ontvel de uien en daarna versnipperen in niet te kleine stukjes.
Maak de champignons schoon en snijdt deze in plakjes.
Laat de Tournedos op kamertemperatuur komen. Dep de Tournedos droog en peper en zout de Tourendos.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht