Bereidingswijze
Haal de kip even uit de braadslee. Druk de tenen knoflook fijn en roer dit door de bouillon heen.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Om je vingers bij op te eten!
Ingrediƫnten
1 hele kip
1 bolletje knoflook
100 gram geitenkaas
peper
4 dl kippenbouillon
1 bolletje knoflook
100 gram geitenkaas
peper
4 dl kippenbouillon
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadslee
Leuke tips
Heel lekker met stokbrood (om lekker in de jus te dopen) en met een salade of ratatouille. Eet smakelijk!
Schrik niet van de hoeveelheid knoflook. Op deze manier klaargemaakt smaakt de knoflook veel minder sterk. Maar toch...dit recept is niet geschikt als je de volgende dag een belangrijke afspraak hebt!!!
Schrik niet van de hoeveelheid knoflook. Op deze manier klaargemaakt smaakt de knoflook veel minder sterk. Maar toch...dit recept is niet geschikt als je de volgende dag een belangrijke afspraak hebt!!!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123996
Homepage ID
3137
Smaak
P
Teller
273
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verkruimel de geitenkaas en stop deze samen met flink wat vers gemalen peper in de buikholte van de kip. Leg de kip in een braadslee. Haal de teentjes knoflook los van de bol, maar laat het velletje eromheen zitten. Leg de teentjes knoflook bij de kip in de braadslee. Giet de bouillon erbij. Zet de kip nu in de oven (200 C) en laat de kip in ongeveer een uur gaar worden. Voeg eventueel nog wat extra bouillon toe, als de kip droog komt te staan, je hebt de bouillon nog nodig voor de jus..
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht