Muesli Broodjes.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/14/1999 - 20:54
Bereidingswijze


Kneed van de broodmix, water, en de geweekte muesli een soepel
deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het deeg in
de kom, afgedekt met plastic, bij kamer temperatuur 15 min. rijzen. Kneed het
deeg vervolgens nogmaals en verdeel dit in 12 stukjes. Vorm deze
tot bolletjes. Vermeng de appelcompte met de gewelde rozijnen.
Druk de deegrolletjes plat in een ovale vorm van ca. 1 cm. dikte.
Verdeel de appel-rozijnencompote in het midden van de deegplakjes
, vouw ze dicht en druk de randen aan. Leg ze op een ingevette
bakplaat en bestrijk de broodjes met losgeklopt ei. Laat de
schijven nog ongeveer 30 min. narijzen. Bak de broodjes 20 min.
in het midden van de oven (200-220 graden C, gasstand 5-6). Laat
ze op een rooster afkoelen en bestrijk ze met abrikozenjam en
bestrooi ze met het gebruinde amandelschaafsel.



Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en gezond.
Ingrediƫnten


1 pak Koopmans broodmix bruin
325 ml handwarm water
1 losgeklopt ei
25 g margarine
250 g geweekte muesli
1 potje appelcompote
100 g gewelde rozijnen
4 el abrikozenjam
50 g geschaafde gebruinde amandelen


Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
123995
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
1895
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sylvia