spinazielasagne

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/14/1999 - 18:03
Bereidingswijze
Ontdooi de spinazie (of laat de verse spinazie slinken) en laat goed uitlekken. Bak de gesnipperde ui met de knoflook. Doe de champignons erbij. Laat even bakken. Doe het bij de uitgelekte spinazie en bestrooi met nootmuskaat.
Vervolgens de boter laten smelten in een pannetje, bloem erbij en met de melk een saus maken. Deze op smaak brengen met peper en zout. Bedek de ingevette ovenschaal met een laag lasagnebladeren. Daarover een laag witte saus, vervolgens een laagje spinaziemengsel.
Daaroverheen stukjes feta en als laatste de plakken tomaat. Dan weer bladeren en zo door gaan met stapelen. Zorg dat de laatste laag spinazie is. Ruim een half uur in de oven op zo'n 220 graden.
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke vegetarische variatie op de "normale" lasagne
Ingrediƫnten
1 pak diepvries spinazie (of ruime kilo verse), knoflook, ui, bakje champignons, lasagnebladeren verdi, bloem, boter, fetakaas, vleestomaten, halve liter melk, nootmuskaat, peper en zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal, ingevet.
Leuke tips
Lekker met een frisse salade met olijven, tomaten en feta.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
123989
Homepage ID
6827
Smaak
N
Teller
520
Waardering aantal
1
Waardering
2
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snipper de ui en pel de knoflook. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de tomaten in dikke plakken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
catelijn