garnalensouffle

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/14/1999 - 16:51
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
een heerlijk recept van de zuivelkeuken toen je daar nog kooklessen kon volgen
Ingrediƫnten
1/2 el maizena, 1/2 dl melk, 25 gr boter, 1 el creme fraiche, 1 ei, 100 gr garnalen, 2 krabsticks, 1/2 el dille (diepvries), zout en peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
combi-magnetron, 4 souffle bakje met een doorsnede van 9 cm of anders 4 duralex theeglazen.
Leuke tips
Serveer direct met toast of geroosterd brood.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
123979
Homepage ID
5310
Smaak
H
Teller
541
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 c. Smelt de boter in de magnetron, Beboter de bakjes hiermee. Roer de maizena en de melk door elkaar en breng in 30 sec. aan de kook in de magnetron op 700 watt. Klop er met een garde de boter door, daarna de creme fraiche en de eidooier. Roer de garnalen, de in stukjes gesneden krabsticks en de dille doorheen. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Klop het eiwit stijf en spatel het door de rest. Verdeel het mengsel over de souffle bakjes en zet ze 12 minuten op 125 watt en 185 c. in de combi-magnetron.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pg