Bereidingswijze
Ijs uit vriezer nemen. 10 minuten zacht laten worden. Over 6 schaaltjes verdelen. Garneren met mintchocolaatjes.
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
1/2 ltr vanille-ijs, 2 bekertjes creme fraiche, 2 el suiker, 1 reep pure chocolade (50 gr), 6 el creme de menthe en mintchocolaatjes.
Hulpmiddelen & keukengerei
diepvriesdoos van 2 ltr. mixer....diepvries.
Leuke tips
Geef er evt. een borrelglaasje creme de menthe bij.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
123969
Homepage ID
5310
Smaak
Z
Teller
1670
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Chocolade reep in grove stukjes hakken of raspen. Creme fraiche samen met 1 el suiker bijna stijfkloppen. In kom vanille-ijs in 30 minuten zacht laten worden. Aan het ijs de chocolade, creme fraiche en creme de menthe toevoegen. Door elkaar roeren. Overdoen in diepvriesdoos zonder deksel. Doos voor minstens drie uur in de vriezer zetten. Na het eerste halfuur even doorroeren.Na drie uur een deksel erop doen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht