kalkoensteaks met gorgonzola

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/14/1999 - 15:46
Bereidingswijze
Smelt zachtjes de boter en roer de bloem erdoor.
Schenk beetje voor beetje onder voortdurend roeren de melk erbij.
Verkruimel tweederde van de kaas in de saus en zachtjes laten smelten.
Breng op smaak met zout en wat cayennepeper.

Zet het vlees 8 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius.

Serveer op aparte borden met wat van de saus en garneer met de gehalveerde cherrytomaatjes.

Serveer met een salade en/of pasta naar keuze. Maak dit bijgerecht niet te zwaar. Kaas, en zeker schimmelkaas, is machtig eten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittig vleesgerecht; lekker met pasta en een frisse salade.
Ingrediƫnten
4 kalkoensteaks,
4 plakken rauwe ham,
100 gram blauwe schimmelkaas,
1 eetl. verse peterselie,
25 gram boter,
25 gram bloem,
300 ml melk,
20 cherrytomaatjes,
zout,
cayennepeper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123954
Homepage ID
9668
Smaak
N
Teller
259
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Sla de kalkoensteaks tussen twee lagen plasticfolie plat tot een dikte van een halve centimeter. Leg op elke plak ham een steak. Bestrijk het vlees met de rest van de kaas, bestrooi met de peterselie en rol op tot een stevig rolletje. Zet vast met een cocktailprikker.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jigsaw