Bereidingswijze
1 Maak een soepel deeg van alle ingredienten en laat dit 20 min. op een warme plaats rijzen.
2 Kneed het gerezen deeg en verdeel het deeg in 20 gelijke stukjes en maak hier bolletjes van.
3 Laat de deegbolletjes weer 20 min. rijzen.
4 Bak de bolletjes gedurende 6 min. rondom goudbruin in het frituurvet.
5 Rol ze na het bakken meteen door de kaneelsuiker. Laten afkoelen. Daarna doormidden snijden en vullen met banketbakkersroom, slagroom of jam.
2 Kneed het gerezen deeg en verdeel het deeg in 20 gelijke stukjes en maak hier bolletjes van.
3 Laat de deegbolletjes weer 20 min. rijzen.
4 Bak de bolletjes gedurende 6 min. rondom goudbruin in het frituurvet.
5 Rol ze na het bakken meteen door de kaneelsuiker. Laten afkoelen. Daarna doormidden snijden en vullen met banketbakkersroom, slagroom of jam.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
- 400 gr bloem
- 1 klein ei
- 80 gr boter
- 25 gr suiker
- 1? dl lauwe melk
- een snufje zout
- 30 gr verse gist
- 1 klein ei
- 80 gr boter
- 25 gr suiker
- 1? dl lauwe melk
- een snufje zout
- 30 gr verse gist
Hulpmiddelen & keukengerei
* frituurpan
* mengkom
* mengkom
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
123952
Homepage ID
3159
Smaak
Z
Teller
2380
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# frituurvet verhitten tot 180?C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht