Berliner bollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/14/1999 - 15:33
Bereidingswijze
1 Maak een soepel deeg van alle ingredienten en laat dit 20 min. op een warme plaats rijzen.

2 Kneed het gerezen deeg en verdeel het deeg in 20 gelijke stukjes en maak hier bolletjes van.

3 Laat de deegbolletjes weer 20 min. rijzen.

4 Bak de bolletjes gedurende 6 min. rondom goudbruin in het frituurvet.

5 Rol ze na het bakken meteen door de kaneelsuiker. Laten afkoelen. Daarna doormidden snijden en vullen met banketbakkersroom, slagroom of jam.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
- 400 gr bloem

- 1 klein ei

- 80 gr boter

- 25 gr suiker

- 1? dl lauwe melk

- een snufje zout

- 30 gr verse gist
Hulpmiddelen & keukengerei
* frituurpan

* mengkom
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
123952
Homepage ID
3159
Smaak
Z
Teller
2380
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# frituurvet verhitten tot 180?C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille