Scholrolletjes Op Groentebed

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/14/1999 - 10:50
Bereidingswijze
In een braadpan 20 g boter verhitten. Ui ? 1 min fruiten. Toevoegen, bosui, bleekselderij en de champignons. Ca. 5 min. meebakken. Schol goed droogdeppen en bestrooien met zout en peper en besprenkelen met citroensap. Elke schol vanaf brede kant oprollen. Vastzetten met coctailprikker. Aan groentemengsel toevoegen. creme fraiche, wijn, basilicum, mespunt zout en peper. Goed doorroeren. Scholrolletjes op groenten leggen en met deksel op pan op zacht vuur in ca 7 min gaar laten worden.
Ondertussen in koekepan rest van de boter verhitten. Krieltjes in ca. 6 min. goudbruin bakken volgesn de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Scholrolletjes met groeten op twee borden scheppen. Bieslook erboven fijknippen.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
bevat maar 565 cal. 25gr. vet dus lekker slank
Ingrediƫnten
6 scholfilets (vers of diepvries)
1 uit,
1 bosuitjes,
3 stengels bleekselderij,
1 bakje champignons
40 gr. boter
zout, peper,
1 eetl. citroensap,
2 eetl. creme fraiche
? dl droge witte wijn
1 mesp. basilicum,
? pak gekoelde verse krieltjes
10 sprietjes ieslook
Hulpmiddelen & keukengerei
6 cocktailprikkers
keukenpapier
Leuke tips
Gebakken krieltjes ernaast scheppen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123914
Homepage ID
4873
Smaak
N
Teller
1211
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schol (diepvries laten ontdooien) vers afdeppen. Ui pellen en snipperen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Bleekselderij schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Champignons schoonvegen met keukenpapier en halveren (grote champignons in 4 snijden)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
cat_woman