Bereidingswijze
Het deek op een met bloem bestoven aanrecht nogmaals kneden. In 6 gelijke porties verdelen en elk stuk uitrollen tot een circel van ? 18cm. Op twee met bakpapier bedekte bakblikken leggen, en met een vork een aantal keren inprikken. Afdekken en nog ? 15 min laten narijzen. De broodjes met water bestrijken en licht met roggebloem bestuiven. De bakblikken na elkaar op een rooster midden in de oven ? 15 min. bakken en onder een doek aflaten koelen.
Vertel iets leuks over dit recept
Zelf Pitah broodjes baken is veel leuker dan te kopen
Ingrediƫnten
20 gr. verse gist
1/4 l lauw water
1 tl. zout
1 snufje suiker
8 el olijfolie
500 gr roggebloem ( en wat extra voor het uitrollen)
1/4 l lauw water
1 tl. zout
1 snufje suiker
8 el olijfolie
500 gr roggebloem ( en wat extra voor het uitrollen)
Leuke tips
Lekker met gyrosvlees, sla en tzatziki.
TIP:
De broodjes open- maar niet doorsnijden. Het broodjes wordt dan een soort zakje wat gevuld kan worden.
TIP:
De broodjes open- maar niet doorsnijden. Het broodjes wordt dan een soort zakje wat gevuld kan worden.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
123910
Homepage ID
4873
Smaak
N
Teller
388
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De oven voorverwarmen op 225 C.
De gist verbrokkelen en met het water gladroeren.
De overige ingredienten toevoegen en tot een glad, soepel deeg kneden. Afgedekt op een warme plaats ? 30 min laten rijzen.
De gist verbrokkelen en met het water gladroeren.
De overige ingredienten toevoegen en tot een glad, soepel deeg kneden. Afgedekt op een warme plaats ? 30 min laten rijzen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht