Bereidingswijze
Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht nogmaals doorkneden en dan uitrollen tot ong. 1 cm dikte. Met een vorm (ong. 8 cm) hartjes of andere vormen uitsteken en deze op een met bakpapier bedekt bakblik leggen. Nog ong. 30 min laten narijzen. De broodjes bestrijken met de losgeklopte eidooier en bestrooien met maanzaad of sesamzaad. De broodjes op een rooster midden in de oven ong. 12 min bakken.
Vertel iets leuks over dit recept
Deze vrolijke broodjes zijn bijzonder geschikt voor een koud buffet
Ingrediƫnten
300 gr tarwebloem ( en wat extra voor het uitrollen)
50 gr. grove tarwevlokken
1 zk. gedroogde gist (7gr)
1 tl zout
1 -2 tl venkel of anijspoeder
2dl. lauwe melk
5 el olie
1 el honing
1 eidooier voor het bestrijken
maanzaad of sesamzaad
Je kan ook een pak broodmix gebruiken, maar voeg daar dan de honing, venkel of anijspoeder toe.
50 gr. grove tarwevlokken
1 zk. gedroogde gist (7gr)
1 tl zout
1 -2 tl venkel of anijspoeder
2dl. lauwe melk
5 el olie
1 el honing
1 eidooier voor het bestrijken
maanzaad of sesamzaad
Je kan ook een pak broodmix gebruiken, maar voeg daar dan de honing, venkel of anijspoeder toe.
Leuke tips
Lekker met pate, ham, salade of kaas.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
123909
Homepage ID
4873
Smaak
N
Teller
948
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De bloem met de tarwevlokken, de gist, het zout en het venkel- of anijspoeder vermengen. (Maak het deeg zoals op het pak staat beschreven)
De melk, olie en honing bij de bloem (deeg) doen en alles tot een glad en soepel deeg kneden. Het deeg afgedekt ong. 30 min laten rijzen. Ondertussen de oven voorverwarmen op 225 C.
De melk, olie en honing bij de bloem (deeg) doen en alles tot een glad en soepel deeg kneden. Het deeg afgedekt ong. 30 min laten rijzen. Ondertussen de oven voorverwarmen op 225 C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid