satarasch

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/14/1999 - 00:38
Bereidingswijze
Smelt in een grote koekepan, wok of braadpan de boter en de olie en fruit daarin eerst de uien en de knoflook (5 minuten), daarna de paprika (5 min.). Doe daar de repen schnitzel bij en bak totdat ze wit van kleur zijn geworden (3 tot 4 min.). Doe de tomatenpuree erbij en laat een paar minuten onder constant roeren doorbakken.

Doe de bloem, wat paprikapoeder en wat aroma of peper en zout erbij en roer goed door elkaar.
Voeg beetje voor beetje de bouillon toe tot de saus op dikte is.
Voeg dan een flinke scheut rode wijn toe. Laat heel even trekken en voeg dan van het vuur af een scheut ongeklopte, ongezoete slagroom toe. Strooi de versgehakte peterselie erover.

Dit gerecht direkt na bereiding opdienen, anders wordt het vlees te taai. Het beste is het om eerst de rijst op te zetten en dan met het gerecht te beginnen.

Serveer met witte rijst en een frisse salade.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Oost-europese schotel. Een van mijn all-time favorieten. Snel klaar, goedkoop en heerlijk.
Ingrediƫnten
600 gram ongepaneerde varkensschnitzels,
2 flinke uien,
1 rode paprika,
1 groene paprika,
3 teentjes knoflook,
1 blikje tomatenpuree,
paprikapoeder,
2 eetl. bloem,
500 ml bouillon (blokje),
1 scheut slagroom,
1 scheut rode wijn,
zout en peper,
1 klontje boter,
1 scheutje olie,
2 eetlepels verse peterselie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123907
Homepage ID
9668
Smaak
N
Teller
4030
Waardering aantal
5
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
24
Aantal reacties
7
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de (ongepaneerde) schnitzels in potlooddunne repen van ongeveer 4 cm lang. Wrijf ze in met peper en zout.
Maak de paprika's en de uien schoon en snijd ze in dunne repen (niet in stukjes). Snijd de knoflook klein.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jigsaw