Bereidingswijze
Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Doe de mie in de pan en breng het opnieuw aan de kook. Spoel na twee minuten met koud water af en laat even uitlekken. Verhit ondertussen de olie en bak de kip snel gaar, voeg de zeer dun gesneden wortel toe samen met de gesnipperde ui. Enkele minuten roerbakken. Vervolgens de bosui erbij doen en het bouillontablet erdoor kruimelen. Voeg de kruiden naar smaak en wens toe (ik doe meestal maar wat). De mie door het vlees/groente/kruiden mengsel roeren en al omscheppend op hoog vuur enkele minuten roerbakken. Tenslotte het geklutste ei er door scheppen en als laatste de fijngesneden bladselderij toevoegen.
Ingrediƫnten
1 kleine wortel; 1 kippebouillonblokje; ui; 3 eetl. olie; bosui; bladselderij; 300 gr kipfilet; 1 a 2 losgeklopte eieren; kerrie massala; stukje gemberwortel of djahe(poeder); laos; djinten; ketoembar; kurkuma; ve-tsin; zout; peper; rozemarijn; knoflook; sojasaus (niet van conimex) en natuurlijk de miehoen om te roerbakken -> roerbakmie
Leuke tips
Dit kan ook als bijgerecht gemaakt worden. Eventueel kunnen er ook nog andere groenten worden meegebakken net wat je in huis hebt.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123903
Homepage ID
2427
Smaak
N
Teller
727
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht