Bereidingswijze
Olijfolie in pan verhitten en vervolgens boter toevoegen. Parelhoen op hoog vuur bruin braden en ca. 12-15 minuutjes op laten staan. Vervolgens in aluminiumfolie warm houden.
Met extra boter de aanbaksels losroeren en vervolgens de slagroom en de wijn toevoegen. Kruidenbouillon en paddestoelen (in dunne plakjes gesneden) kunnen er nu ook bij. Paar minuutjes op het vuur. Op smaak maken met peper. Klein beetje allesbinder erbij voor het indikken.
Ook een beetje vleesfond door de saus is wel lekker. Beetje uitproberen.
Met extra boter de aanbaksels losroeren en vervolgens de slagroom en de wijn toevoegen. Kruidenbouillon en paddestoelen (in dunne plakjes gesneden) kunnen er nu ook bij. Paar minuutjes op het vuur. Op smaak maken met peper. Klein beetje allesbinder erbij voor het indikken.
Ook een beetje vleesfond door de saus is wel lekker. Beetje uitproberen.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Parelhoenfilet met een saus van lekkere paddestoelen. Om je vingers bij op te eten !
Ingrediƫnten
parelhoenfilet, plakjes katenspek, verse rozemarijn, olijfolie/boter, slagroom, 2 dl witte wijn (of meer), twee mespunjes kruidenbouillon, peper, 250 gram paddestoelen (kastanje champignons, oesterzwammen, gewone champignons), beetje allesbinder.
ook nodig: cocktailprikkers en aluminiumfolie.
ook nodig: cocktailprikkers en aluminiumfolie.
Hulpmiddelen & keukengerei
-
Leuke tips
Parelhoenfilet in schuine plakken snijden en op voorverwarmde borden leggen. Saus er overheen schenken. Garneren met blaadjes rozemarijn.
Lekker met risotto erbij en met extra paddestoelen. Borden mooi maken met gemengde sla en kerstomaatjes (even in de magnetron).
Uiteraard laten vergezellen van een mooie fles wijn, bijv. een witte chardonay. Probeer ook eens of je port (niet al te zwaar natuurlijk) erbij lekker vindt.
(je kunt dit gerecht ook met kipfilet maken, smaakt echter minder lekker)
Lekker met risotto erbij en met extra paddestoelen. Borden mooi maken met gemengde sla en kerstomaatjes (even in de magnetron).
Uiteraard laten vergezellen van een mooie fles wijn, bijv. een witte chardonay. Probeer ook eens of je port (niet al te zwaar natuurlijk) erbij lekker vindt.
(je kunt dit gerecht ook met kipfilet maken, smaakt echter minder lekker)
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123885
Homepage ID
8811
Smaak
N
Teller
13036
Drank
Uit
Bookmarked
40
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
blaadjes rozemarijn van de takjes halen. Rozemarijn op de parelhoen leggen en met katenspek omwikkelen. vastmaken met cocktailprikkers.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht