Oranjetaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/13/1999 - 21:33
Bereidingswijze
Het deeg uitrollen tot een lap van ca. 30 cm. doorsnee. De vorm hiermee bekleden. In een kom de zachte boter in 5 minuten tot een romige massa kloppen. Lepel voor lepel de basterdsuiker erdoor kloppen. Een dooier en het ei erdoor kloppen. De gemalen amandelen en 30 gram bloem erdoor roeren. Dit mensel over de taartbodem verdelen. De perzikhelften met de bolle kant naar boven erin drukken. In het midden van de oven de taart in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. In een pannetje de abrikozenjam verwarmen. Hiermee de bovenkant van de taart bestrijken. De taart in de vorm laten koelen.
Afbeelding
Oranjetaart
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
een lekkere taart van perziken en amandelen.
Ingrediƫnten
280 gram bloem, 1 1/2 theelepel zout, 125 gram koude boter, 3 eierdooiers, 1 liter blik halve perziken, 200 gram witte amandelen, 100 gram zachte boter, 125 gram witte basterdsuiker, 1 ei, 3 eetlepels abrikozenjam.
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven, mixer, beslagkom, taartvorm ca. 26 cm. doorsnee, deegroller, keukenmachine
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
123884
Homepage ID
1412
Smaak
Z
Teller
2556
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
24
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Boven een kom 250 gram bloem en zout zeven. De koude boter toevoegen en met twee messen in stukjes ter grootte van erwten snijden. Twee dooiers en ca. 3 eetlepels water toevoegen. Minstens 30 minuten in de koelkast laten opstijven. In een zeef de perziken laten uitlekken. De amandelen fijn malen. Taartvorm van ca. 26 cm. doorsnee invetten. Oven voorverwarmen op 175 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lea