Aardbeien-Amandelcharlotte

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/13/1999 - 21:17
Bereidingswijze
Aardbeien in de foodproccessor pureren. Amaretto erdoor roeren. De geweekte gelatine uitknijpen en mengen, met het inmiddels van het vuur afgehaalde, suikerwater. Laten afkoelen. Slagroom stijfkloppen en in een andere kom de eiwitten stijfkloppen. Het suiker/gelatinemengsel door de aardbeienpuree roeren en de stijfgeklopte slagroom en de eiwitten erdoor heen spatelen. Zodra de pudding dikker wordt deze in de vorm schenken en tenminste 4 uur in de koelkast laten opstijven.
Voor het opdienen, de vorm een paar tellen in heet water plaatsen en de charlotte op een plat bord storten. Met de achtergehouden aardbeien garneren. Het is leuk, en extra feestelijk, om om het dessert een rood lint te strikken.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
een feestelijk toetje
Ingrediƫnten
500 gram aardbeien, 3 eetlepels Amaretto, 2 eetlepels water, 100 gram witte basterdsuiker, 1/2 liter slagroom, 11 blaadjes gelatine, 2 eiwitten, ca. 22 lange vingers, olie voor de vorm
Hulpmiddelen & keukengerei
Foodprocessor, charlottevorm of soufflevorm (inhoud 2 liter), mixer, 2 kommen
Leuke tips
Een heerlijk nagerecht, wat veel bewondering zal oogsten.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
123883
Homepage ID
1412
Smaak
Z
Teller
583
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Aardbeien schoonmaken en enkele mooie aardbeien bewaren voor garnering van het geheel. In steelpan water aan de kook brengen en hierin de suiker oplossen. Gelatine in een kom met ruim koud water 10 minuten laten weken. Een charlottevorm of souffle schaal met de lange vingers bekleden (rechtop zetten met de suikerkant naar buiten). De bodem van de vorm invetten met olie.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lea