Doordeweekse kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/13/1999 - 20:39
Bereidingswijze
In pan klein beetje olijfolie (extra vierge natuurlijk) verwarmen en vervolgens een beetje boter erbij.
1 of twee teentjes knoflook in dunne plakjes snijden en in de olie/boter leggen (geeft een lekkere smaak). Vervolgens kipfilet op hoog vuur aan beide kanten bruin braden. Hierbij op de kipfilets knoflookteentje(s) uitpersen.

Vervolgens eerst de bosuitjes en de uien erbij (op hoog vuur) en na ca. 5 minuten de courgette en daarna de paprika (niet te lang meebakken anders niet meer stevig).

Op 't laatste moment nog even de champignons en de kerstomaatjes (in plakjes) erdoor, oregano en knoflookkruiden erover (lekker veel) en dan nog even met deksel op de pan op 't vuur laten staan.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kipfilet met een 'prutje' van verse groente en veel knoflook. Overal te maken (ook op de camping)en lekker snel klaar.
Ingrediƫnten
200 gr kipfilet, olijfolie, boter, knoflook (zoveel je maar wilt), 1 bosuitje, 2 uien, 1/2 courgette, 1 rode paprika, 1/2 bakje champignons, 4 kerstomaatjes, oregano, knoflookkruiden
Hulpmiddelen & keukengerei
-
Leuke tips
Serveren met driekleuren pasta (penne rigate) of zilvervliesrijst en eventueel ook met een beetje gemengde sla.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123881
Homepage ID
8811
Smaak
N
Teller
8100
Waardering aantal
3
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
140
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
kipfilet inwrijven met veel kerrie en (versgemalen) peper.

groente snijden: bosui en uien in kleine stukjes, courgette en paprika in lange smalle reepjes (staan mooi op het bord). Champignons in mooie dunne plakjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
beuvbos