Aardappelen Met Ansjovis

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/13/1999 - 12:09
Bereidingswijze
Grote pan nemen zodat de aardappelen niet hoger dan ong. 4 cm komen. Olie, boter en ansjovis in de pan op matig vuur een paar seconden fruiten. Voeg de aardappelen, zout en vrij veel peper toe en roer de massa goed om. Deksel op de pan en 7 a 8 minuten bakken (tussendoor af en toe omscheppen). Deksel van de pan nemen en nog 15 minuten laten bakken. Als de aardappelen klaar zijn de knoflook en peterselie erbij doen. Omroeren en nog een paar minuten even meebakken.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
700 g (rode) aardappelen; 6 eetl. olijfolie; 30 g boter; 2 a 3 ansjovisfilets (fijngehakt); zout; gemalen verse zwarte peper; 1 a 2 teentjes knoflook (fijngehakt); 3 eetl. peterselie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
123825
Homepage ID
2427
Smaak
N
Teller
266
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Aardappelen schillen en in plakken van ong. halve cm snijden. Laat 5 min. in koud water staan, daarna uit laten lekken en droogdeppen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
suziwan