Bereidingswijze
Bak de spekjes op middelhoog vuur uit; haal ze uit de pan en zet apart.
Braad de kippenpootjes( met peper en beetje zout) in het spekvet rondom bruin. Voeg uien en knoflook toe doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 20 minuten aangaren. Voeg nu prei toe en laat nog 10 minuten met deksel erop op laag vuur staan.
Voeg nu de spekjes toe en het geklutste ei. Omroeren tot ei gestolten is.
Braad de kippenpootjes( met peper en beetje zout) in het spekvet rondom bruin. Voeg uien en knoflook toe doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 20 minuten aangaren. Voeg nu prei toe en laat nog 10 minuten met deksel erop op laag vuur staan.
Voeg nu de spekjes toe en het geklutste ei. Omroeren tot ei gestolten is.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Erg eenvoudig maar erg lekker. Een kipliefhebber zal hier zijn vingers bij opeten.
Ingrediƫnten
6 kippepootjes; 2 ons dobbelsteen spek, 3 geklutste eitjes, 2 uien, 1 teen knoflook, 1 kleine prei, peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmesje en garde
Leuke tips
Serveer met rijst en dikke indische ketjap en schijfjes komkommer.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123805
Homepage ID
8156
Smaak
N
Teller
465
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
eieren klutsen
uien en prei middelgrof snijden
knoflook fijn snijden
uien en prei middelgrof snijden
knoflook fijn snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid