Cointreau-Parfait

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/12/1999 - 18:53
Bereidingswijze
De slagroom bijna stijf slaan.
De suiker klutsen met de cointreau totdat ie oplost. Daarna de eieren (4+2 dooiers) erbij en au bain marie verwarmen onder voortdurend mixen. Langzaam bindt de vloeistof en ontstaat er vla. Als de vla voldoende gebonden is (hier past enig gokken; hij lijkt dan op advocaat) van het vuur af en door blijven mixen terwijl de vla afkoelt. Als je de pan in een pan koud water zet dan lukt dat in 10 minuten.
Mengen met de slagroom (niet meer mixen) en storten in een met folie bekleed bakblik. 12 uur in het vriesvak op laten stijven.
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
150 gram suiker
1,5 deciliter cointreau
4 eieren
2 eierdooiers
350 mil slagroom
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
au-bain marie pan
cakevorm
folie of antiaambakpapier
Leuke tips
beetje slagroom, sinasappel of perzik, chocoladekriullen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
123799
Homepage ID
1514
Smaak
Z
Teller
2545
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hans