gerookte eendeborstfilet

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/12/1999 - 18:17
Bereidingswijze
Op bord een langwerpige strook sla maken en de plakjes eendeborst er dakpansgewijs opleggen.

Walnoten en druiven (halveren en pitjes verwijderen) erbij serveren, samen met een paar blaadjes witlof voor de garnering.

Bessensap inkoken met een beetje allesbinder er doorheen. Over de eendeborstfilet druppelen voor het opdienen.

Kerstomaatjes even een paar seconden in de magnetron (vooraf even een klein kruis maken bovenop de tomaatje) en er warm bij serveren.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
voorgerecht. Lekker makkelijk te maken en smaakt heerlijk. Leuk voor een feestelijke maaltijd.
Ingrediƫnten
gerookte eendeborstfilet (AH, sla (div. soorten), walnoten, druiven, witlof, kerstomaatjes, bessensap en allesbinder
Leuke tips
Uiteraard mooi opmaken:
sla met eendeborst in het midden, walnoot met druiven op de witlof aan de rand van het bord, kerstomaatjes rondom. Ook een paar walnootjes op de filet leggen.

Bessensap ook gebruiken voor versieren van het bord.

Serveren met een lekker wijntje, bv volle cote du rhone of anders een lekkere stevige witte wijn, bv zware chardonnay.

Voor de echte smulpapen kan er ook nog een klein stukje warm stokbrood bij (maar dan is het al bijna geen voorgerecht meer !).

Eet smakelijk !
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
123798
Homepage ID
8811
Smaak
N
Teller
6418
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
eendeborstfilet ca. half uurtje vooraf uit de koelkast halen en op temperatuur laten komen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
beuvbos