roergebakken varkensvlees met sherry-champignons

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/12/1999 - 12:40
Bereidingswijze
Verhit de slaolie in en diepe braadpan of wok en bak hierin de reepjes vlees in ca. 5 minuten, al omscheppend op hoog vuur, bruin.
Voeg de prei en de champignons toe en bak ze 3 minuten mee.
Roer de kerriepoeder en de bloem erdoor, bak het even mee en roer er vervolgens beetje bij beetje de bouillon, de melk en de sherry door. Laat het geheel nog eens 3 minuten zachtjes koken en breng op smaak met zout. Strooi er de koriander of de peterselie over.

Lekker met stokbrood.
Afbeelding
roergebakken varkensvlees met sherry-champignons
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
250 gram varkenslapjes, 1 prei, 100 gram champignons, 3 el slaolie, 1 tl milde kerriepoeder, 1 tl bloem, 1 dl kippebouillon (van een tablet), 1/2 dl melk, 2 el sherry, zout, 1 el fijngehakte koriander of peterselie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123674
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
138
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd het vlees in smalle reepjes, de prei in ringen en de champignons in plakjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan