Bereidingswijze
Bak in wat boter of olie de uien en de knoflook. Voeg de paprika, de appel, de kipstukken en de champignons toe en daarna de kruiden, cayennepeper, kerrie en laurierbladen. Fruit een paar minuten. Voeg dan de suiker en de rozijnen toe en een kwart liter bouillon *).
Proef en voeg naar smaak verder cayennepeper en/of kerrie toe indien nodig. Warm het geheel goed door. Als het mengsel te droog wordt af en toe een flinke lepel kippebouillon toevoegen.
Laat heel zachtjes 45 minuten doorsudderen. Als het goed is bindt het mengsel vanzelf door de appel en de uien. Als het mengsel toch te dun blijft binden met wat aangemaakte maizena.
Proef en voeg naar smaak verder cayennepeper en/of kerrie toe indien nodig. Warm het geheel goed door. Als het mengsel te droog wordt af en toe een flinke lepel kippebouillon toevoegen.
Laat heel zachtjes 45 minuten doorsudderen. Als het goed is bindt het mengsel vanzelf door de appel en de uien. Als het mengsel toch te dun blijft binden met wat aangemaakte maizena.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Variatie op de klassieke, pittig-zoete Indiase "oh, goodness gracious me - chicken-curry".
Ingrediƫnten
400 gram kipfilet,
2 grote uien,
1 teentje knoflook,
2 eetl. currypoeder,
kippebouillon,
1 theel. Franse kruidenmix,
cayennepeper,
150 gram champignons,
75 gram rozijnen,
2 eetl. suiker,
3 laurierbladen,
1 halve groene paprika,
1 halve rode paprika,
1 groene appel,
maizena (indien nodig)
2 grote uien,
1 teentje knoflook,
2 eetl. currypoeder,
kippebouillon,
1 theel. Franse kruidenmix,
cayennepeper,
150 gram champignons,
75 gram rozijnen,
2 eetl. suiker,
3 laurierbladen,
1 halve groene paprika,
1 halve rode paprika,
1 groene appel,
maizena (indien nodig)
Leuke tips
Serveer met rijst en een frisse salade of chutney.
Maak dit gerecht de avond van tevoren voor het beste resultaat!
Gebruik milde of hete curry of een mengsel naar smaak, afhankelijk van hoe scherp het mag zijn.
Maak dit gerecht de avond van tevoren voor het beste resultaat!
Gebruik milde of hete curry of een mengsel naar smaak, afhankelijk van hoe scherp het mag zijn.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123651
Homepage ID
9668
Smaak
P
Teller
1283
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de bouillon (mag van een blokje).
Snijd de kipfilets in stukken.
Schil de appel en snijd in stukjes.
Snijd de ui, paprika en champignons in stukken en week de rozijnen een half uurtje in gloeiend heet water (net van de kook af, en niet op het vuur).
Pel en hak de knoflook.
Snijd de kipfilets in stukken.
Schil de appel en snijd in stukjes.
Snijd de ui, paprika en champignons in stukken en week de rozijnen een half uurtje in gloeiend heet water (net van de kook af, en niet op het vuur).
Pel en hak de knoflook.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht