Bereidingswijze
Snijd het vlees in smalle reepjes. Snijd de lenteui in kleine stukjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees rondom bruin.
Schep het vlees uit de pan.
Roerbak de lenteui in het overgebleven vet, ca 1 minuut, voeg nu de tauge toe en roerbak dit nog ca 3 minuten.
Roer de ketjap en 1 dl water erdoor.
Breng het vocht aan de kook en roer de vleesreepjes erdoor. Roerbak nog 1 minuut en breng het geheel op smaak met cayenne peper.
Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees rondom bruin.
Schep het vlees uit de pan.
Roerbak de lenteui in het overgebleven vet, ca 1 minuut, voeg nu de tauge toe en roerbak dit nog ca 3 minuten.
Roer de ketjap en 1 dl water erdoor.
Breng het vocht aan de kook en roer de vleesreepjes erdoor. Roerbak nog 1 minuut en breng het geheel op smaak met cayenne peper.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere roergebakken bieflapjes met lenteui en tauge. 250 kcal.
Ingrediƫnten
- 4 bieflapjes van ca 100 gram per stuk
- 8 lenteuitjes
- 2 el olie
- 100 gram tauge
- 4 el ketjap manis
- cayenne peper
- 8 lenteuitjes
- 2 el olie
- 100 gram tauge
- 4 el ketjap manis
- cayenne peper
Leuke tips
Lekker met rijst en spercibonen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Dieetgerecht
Recept ID
123648
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
2047
Drank
Uit
Bookmarked
24
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht