garnalen met witlof

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/12/1999 - 11:00
Bereidingswijze
Rangschik per persoon een stuk of vijf bakjes in stervorm op een bord en garneer met wat verse peterselie en een schijfje citroen.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een fris-zacht voorgerecht. Makkelijk, snel en origineel.
Ingrediƫnten
200 gram gepelde garnalen,
2 stronkjes witlof,
2 eetl. mayonaise,
1 klein uitje,
1 ei,
1 snufje Provencaalse kruiden,
1 eetl. verse peterselie,
verse zwarte peper,
1 citroen
Leuke tips
In plaats van mayonaise kan ook knoflooksaus of cocktailsaus worden gebruikt!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
123646
Homepage ID
9668
Smaak
N
Teller
250
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook het ei hard en pel het.
Snijd het ei en de ui in kleine blokjes. Voeg de kruiden eraan toe en wat versgemalen zwarte peper en roer door elkaar. Voeg de garnalen toe en wat mayonaise.

Snijd van de rauwe witlofstronkjes de voor- en achterkant af en verwijder de buitenste bladeren. Haal de overige bladeren los. Schep in de losse witlofblaadjes een lepel van het garnalenmengsel.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jigsaw