pasta al forno

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/12/1999 - 10:53
Bereidingswijze
Fruit in een braadpan met dikke bodem de knoflook in een paar eetlepels olijfolie aan. Doe de gehakt erbij en bak los met een vork tot de gehakt rul en egaal bruin gekleurd is.
Doe de tomatenpuree erbij, evenveel water als tomatenpuree, een beetje suiker en wat zout. Laat minimaal een kwartiertje, maar liever nog een uur of langer zachtjes pruttelen. Hoe langer de saus opstaat, hoe intenser en zoetiger de smaak wordt. Maak hierna de saus indien nodig op smaak met wat suiker en/of zout, en voeg de doperwten toe.

Kook intussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de penne af en laat goed uitlekken. Doe dan de tomatensaus erdoor.

Doe op de bodem van een flinke ovenschaal de helft van de pasta met saus.

Bedek achtereenvolgens met de helft van de hardgekookte eieren, grof gesneden, de helft van de ham in plakken of repen, de helft van de kaas in plakken of grof geraspt, de rest van de penne met saus, de rest van de hardgekookte eieren, de rest van de ham en de rest van de kaas (de hele schaal goed bedekken!)

Druk het mengsel in de schaal zachtjes wat aan en schenk de twee rauwe losgeklopte eieren erover.
Zet 20 a 30 minuten in een voorverwarmde oven tot de schotel door en door heet en mooi bruin aan de bovenkant is.
Zet als de bovenkant te zacht blijft 5 minuten voor het gerecht klaar is even de grill aan.

Laat uit de oven even rusten, en serveer dan met een frisse salade.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pastagerecht met ham en kaas uit de oven. Een italiaanse klassieker, die gemakkelijk klaar te maken is.
Ingrediƫnten
400 gram pasta (penne rigate),
2 grote blikjes tomatenpuree,
2 pureeblikjes water,
400 gram jong belegen kaas,
200 gram ham in plakken,
4 teentjes knoflook,
8 hardgekookte eieren,
500 gram rundergehakt,
1 klein blikje doperwten,
1 eetl. suiker,
1 theel. zout,
2 rauwe eieren,
olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
oven
Leuke tips
VARIATIE: Voeg verse champignons en/of paprika toe aan de saus, en/of vervang de doperwten door een paar gesneden bosuitjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123644
Homepage ID
9668
Smaak
N
Teller
10165
Waardering aantal
2
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
52
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Pel en hak de knoflook.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jigsaw