Bereidingswijze
Snijd het vlees in smalle reepjes.
Maak een marinade van de helft van de ketjap, de sesamolie, de gemberpoeder en de maizena.
Schep de reepjes vlees erdoor en laat dit ongeveer 45 minuten marineren.
Roer intussen een sausje van de found, tomatenketchup, citroensap, sambal en de overgebleven sojasaus, sesamolie en maizena.
Maak de lenteuitjes schoon en snijd ze in smalle reepjes.
Verhit olie in de pan en bak de lenteuitjes ca 3 minuten.
Voeg de reepjes vlees toe en roerbak ze ca 3 minuten. Schenk het sausje erbij en laat het mengsel ca 8 minuten pruttelen tot het vlees gaar is. Meteen serveren.
Maak een marinade van de helft van de ketjap, de sesamolie, de gemberpoeder en de maizena.
Schep de reepjes vlees erdoor en laat dit ongeveer 45 minuten marineren.
Roer intussen een sausje van de found, tomatenketchup, citroensap, sambal en de overgebleven sojasaus, sesamolie en maizena.
Maak de lenteuitjes schoon en snijd ze in smalle reepjes.
Verhit olie in de pan en bak de lenteuitjes ca 3 minuten.
Voeg de reepjes vlees toe en roerbak ze ca 3 minuten. Schenk het sausje erbij en laat het mengsel ca 8 minuten pruttelen tot het vlees gaar is. Meteen serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker zoetzuur varkensvlees met lenteuitjes.
400 kcal.
400 kcal.
Ingrediƫnten
- 4 hamlappen a 100 gram
- 4 el ketjap manis
- 2 el sesamolie
- 2 tl gemberpoeder
- 4 tl gemberpoeder
- 4 tl maizena
- 2 dl gevogelte found
- 2 el tomatenketchup
- 2 el citroensap
- 3 tl sambal
- 4 lenteuitjes
- 3 el olie
- 4 el ketjap manis
- 2 el sesamolie
- 2 tl gemberpoeder
- 4 tl gemberpoeder
- 4 tl maizena
- 2 dl gevogelte found
- 2 el tomatenketchup
- 2 el citroensap
- 3 tl sambal
- 4 lenteuitjes
- 3 el olie
Leuke tips
Lekker met gekookte rijst.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Dieetgerecht
Recept ID
123637
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
1729
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht