Stoba

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/12/1999 - 09:41
Bereidingswijze
Laat de boter smelten in de pan. Voeg vlees toe en bak bruin in 5 minuten. Voeg uien en knoflook toe. Laat dit even glazig worden en voeg de rest van de groenten toe. Doe het hete water erbij en de overige ingredienten. Sluit de pan af met het deksel en laat het geheel koken op een lage stand.
Roer regelmatig door en voeg af en toe nog wat water bij, zodat er een dikke jus in de pan blijft en de pan toch niet droog kookt.
Prik af en toe met een vork in het vlees. Als het vlees gaar is, is de stoba gereed.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een Antilliaans recept. Lekker kruidig. Je kan er zelf veel mee varieren.
Ingrediƫnten
1 kilo runderpoulet.
2 flinke uien.
1 tomaat.
1 paprika.
4 stengels bleekselderij.
1 prei.
1 wortel.
4 teentjes knoflook.
1 1/2 eetlepel piccalilly.
2 eetlepels tomatenpuree of ketchup.
2 bouillonblok.
1 afgestreken eetlepel kerrie.
peper naar smaak.
2 theelepels suiker.
1 theelepel zout.
2 theelepels komijnepoeder.
1 eetlepel zoete ketjap.
klont boter.
half liter heet water.
Hulpmiddelen & keukengerei
Sudderpan.
Leuke tips
Lekker met rijs of aardappelen.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123636
Homepage ID
9198
Smaak
P
Teller
17916
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
29
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Was alle groente. Snij ze in stukjes. Hoeft niet heel fijn.
Meet alle kruiden af en roer ze door elkaar.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lizzy