Scholfilet Zoetzuur

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/12/1999 - 09:36
Bereidingswijze
Maak de prei schoon en snijd hem in kleine ringen. Maak de ui schoon en snijd deze ook in ringen.
Snijd de gember en de annanas in kleine stukjes.
Bestrooi de scholfilet met zout en peper, en haal hem door de bloem.
Verhit de margarine en bak de vis in ca 10 minuten goudbruin en gaar.
Houdt de vis warm in folie.
Bak de prei, ui, gember, annanas en de uitgeperste knoflook ca 5 minuten in de rest van het bakvet.
Voeg de azijn en 8 el water toe en warm de saus goed door.
Neem de pan van het vuur en roer de zoetstof door de saus. Serveer de saus over de vis.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Scholfilet in lekkere saus.
350 kcal.
Ingrediƫnten
- 3 stronkjes prei
- 3 uien
- 3 bolletjes gember
- 4 schijven annanas
- 4 kleine scholfilets a 150 gram
- zout en peper
- 4 el bloem
- 50 gram margarine
- 2 teentjes knoflook
- 2 dl azijn
- 4 el zoetstof
- 8 el water
Leuke tips
Heerlijk met worteltjes, broccoli en met gebakken krieltjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Dieetgerecht
Recept ID
123635
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
713
Waardering aantal
2
Waardering
7
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy