tiramisu

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/11/1999 - 22:55
Bereidingswijze
Eerste laag: de helft van de lange vingers goed door het amaretto/koffie mengsel wentelen en daarmee de bodem van de schaal bedekken. Tweede laag: de 1e laag bedekken met de helft van de creme. Derde laag: de tweede helft van de lange vingers ook door het amaretto/koffie mengsel wentelen en daarmee de 2e laag bedekken. Vierde laag: het restant van de creme over de 3e laag verdelen. Het geheel goed afdekken en ca. 3 uur in de koelkast laten opstijven. Vlak voor het opdienen luchtig met cacaopoeder bestuiven.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht is in Nederland inmiddels zo bekend dat het eigenlijk geen omschrijving behoeft. Een ding is zeker: kant-en-klaar kan hier niet tegen op!
Ingrediƫnten
* 1 dl. espresso * 3 eetlepels suiker * 2 eieren * 1,5 dl. amaretto * 2,5 dl. mascarpone * 1 pak (Italiaanse) lange vingers * cacaopoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
* een perculatorpot of espresso-apparaat * een diep bord * twee mengbekers * een mixer of garde * een zeefje * een maatbeker * een platte vierkante of rechthoekige schaal (ca. 5 cm. hoog)
Leuke tips
Is er nog amaretto/koffie mengsel over dan:
slagroom kloppen (suiker niet nodig) en daar het mengsel aan toevoegen. Dit kan als een cremelikeur geserveerd worden.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
123629
Homepage ID
9632
Smaak
Z
Teller
1336
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Espresso zetten en 1 eetlepel suiker er doorheen roeren. Espresso koud laten worden en de koude espresso mengen met 0,5 dl. amaretto.

Twee eieren splitsen. De eiwitten stijf kloppen (om de kom goed te ontvetten er vooraf nog even met een citroenschijfje doorheen). Eierdooiers met 2 eetlepels suiker romig kloppen. Eiwit, mascarpone en 1 dl. amaretto toevoegen aan de eierdooiers en goed roeren tot een gladde creme.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
heho