Bereidingswijze
smelt de boter in de pan en fruit de ui en kerrie ca. 3 min. Roer de bloem erdoor en laat de roux ca. 1 min. zachtjes pruttelen. Voeg al roerende 1/3 deel van de bouillon toe en blijf roeren tot het mengsel glad gebonden is. Roer scheut voor scheut de rest van de bouillon erdoor. Laat de soep ca. 5 min. zachtjes koken; roer af en toe. Voeg de room en de geraspte kaas toe en laat de kaas smelten. Breng de soep op smaak met zout en peper en doe de gehakte peterselie erover.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekkere soep voor alle dag is wel een beetje machtig.
Ingrediƫnten
1ui - 25 gr. boter - 25 gr. bloem - 3/4 l. groentebouillon - 1 dl. koffie- of garderoom - 100 gr. geraspte oude kaas - zout en peper - 2 tl. kerrie - 1 el.fijngehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
soeppan
Leuke tips
geeef er eventueel stokbrood bij.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
123611
Homepage ID
9657
Smaak
P
Teller
1516
Drank
Uit
Bookmarked
24
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
pel en snipper de ui.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht