Oud Normandische Pannekoeken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/11/1999 - 21:57
Bereidingswijze
Doe een klontje boter in een ruime koekepan en laat smelten,leg vervolgens de in sneetjes gesneden appel in de boter en bak langs beide zijden aan.Giet vervolgens het pannekoekenbeslag op de appels tot deze volledig bedekt zijn door het beslag,voeg de rozijnen toe en laat sudderen op een half vuurtje tot de deeg volledig stijf geworden is door het bakken.Om de grote pannekoek te keren,gebruik daarvoor een deksel van een kookpot.Als de pannekoek gekeerd is,strooi dan een grote hoeveelheid kristalsuiker op de pannekoek,die als hij genoeg gebakken is,wederom word gekeerd zodat de suiker aan de onderkant komt te zitten (dit proces noemen we carameliseren)doe dit aan beide zeiden,maar opgelet want gesmolten hete suiker kan ernstige brandwonden veroorzaken,dus neem de nodige voorzorgsmaatregelen om contact te vermijden.
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk in de winter als 4 uurtje
Ingrediƫnten
Tarwebloem,1L volle melk,1 winterappel,rozijnen,kristalsuiker,boter,eigeel (4),zout en een scheutje Grand Marnierlikeur.
Hulpmiddelen & keukengerei
*
Leuke tips
Leg de gecarameliseerde pannekoek op een ruim bord en versier eventueel met twee bollen vanilleijs en sprenkel nog een beetje Grand Marnier over het geheel.
Zware kost!!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
123610
Homepage ID
5972
Smaak
Z
Teller
1671
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pannekeokbeslag maken en appel schillen en klokhuis verwijderen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
toni
Gelegenheid