Korma Kofta

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/11/1999 - 17:31
Bereidingswijze
In pan olie verhitten. Balletjes frituren of bakken. Als de balletjes rondom mooi bruin en knapperig zijn uit de pan halen. Te veel aan olie weggieten. In restant olie de ui fruiten. Blikje Korma-saus erbij. Gelijke hoeveelheid water erbij roeren. Saus enkele minuten koken. De balletjes erbij doen, en alles door en door heet laten worden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vegetarische balletjes in pittige saus.
Ingrediƫnten
4 a 5 aardappelen; ca 300 gr diepvriesdopperwtjes; 2 eetlepels zeer fijngesneden verse gember; 2 theelepels korianderpoeder; 2 a 3 eetlepels currypasta (Pataks); blikje Korma saus; 1 ui; peper; (plantaardige)olie; paneermeel.
Hulpmiddelen & keukengerei
Geen bijzondere.
Leuke tips
Met rijst, pappadums, (mango)chutney of raita.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123571
Homepage ID
5615
Smaak
P
Teller
1872
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
aardappelen schillen en gaarkoken. Aardappelen prakken. Door de aardappelen roeren: doperwtjes, currypasta, koriander, gember, peper. Balletjes draaien van deze aardappel massa. Balletjes door paneermeel rollen.
Ui snipperen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
stholder