Gegratineerde Knoflookaardappeltjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/11/1999 - 17:24
Bereidingswijze
Verhit de boter en fruit de sjalotten met de knoflook al omscheppend in 5 minuten goudgeel.voeg de tijm en 4 eelepels water toe en breng het aan de kook.temper het vuur en laat de sjalotten op een laag vuur in 5 minuten gaar stoven.Voeg de krieltjes toe,schep ze goed om en breng op smaak met peper en zout.Doe de groenten over in een ovenschaal en bestrooi ze met de kaas.Laat de aardappeltjes in 5 min onder de hete grill gratineren.
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
ca.1kg panklare krielaardappeltjes.zout 500gr sjalotten,3 teentjes knoflook,50gr boter,2 theelepels tijm,150gr geraspte kaas.
Hulpmiddelen & keukengerei
pan en lepel en ovenschaal.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
123570
Homepage ID
4749
Smaak
P
Teller
200
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de krieltjes in water met zout naar smaak in 15 minuten beetgaar en giet ze af.Pel intussen de sjalotten en snijd de grote in vieren en halveer de kleine.Pel en snipper de knoflook.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jamot