Hartige Taart Met Kerriekip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/11/1999 - 14:40
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 ?C. Laat de bladerdeegvelletjes naast elkaar ontdooien. Leg 6 velletjes op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap met een doorsnee van 32 cm. Bekleed daarmee de vorm en prik de deegbodem met een vork in. Vul de deegbodem met de kerriekip. Rol de resterende deeglapjes uit tot een deksel met een doorsnee van 26 cm. Leg het deegdeksel op de taart en druk de randen op elkaar. Snijd in het midden een rondje uit. Zet in het uitgestoken rondje en opgerold reepje aluminiumfolie zodat de stoom door dit schoorsteentje kan ontsnappen. Bestrijk het deegdeksel met losgeklopt ei. Zet de taart in de voorverwarmde oven, schake de oventemperatuur terug naar 190 ?C en bak de taart in 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin.
Serveer warm.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 pakje bladerdeegplakjes, 500 gram kipfilet, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 el olie, 2 el kerrie, 3 el bloem, 1/4 l kippenbouillon, 1 zoetzure appel, 50 gram rozijnen, zout en peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een vorm met een doorsnede van 26 cm.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123557
Homepage ID
9736
Smaak
N
Teller
5145
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een pan en bak de kipblokjes rondom bruin. Laat de ui en de knoflook 5 minuten meefruiten. Bestrooi met de kerrie en laat kort meebakken. Schep de bloem door en voeg al roerend de bouillon toe. Laat de kerriekip op laag vuur 10 minuten stoven.
Snijd de geschilde appel in blokjes. Was de rozijnen. Laat de appel en de rozijnen 5 minuten op laag vuur met de kerriekip meestoven.
Breng op smaak met zout en peper.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
monie