Kabeljauwkerrie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/11/1999 - 14:22
Bereidingswijze
Maak de lenteuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
Snijd de peper in kleine reepjes.
Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
Verhit een beetje olie en roerbak de ui,
knoflook en peper ca 2 minuten.
Voeg de kerrie, de ketoembar en de wijn toe en breng het al roerende aan de kook.
Leg de vis in het vocht en laat alles, zonder deksel op de pan, zachtjes ca 10 minuten pruttelen.
Keer de vis halverwege om.
Haal de vis uit de pan en houd hem warm.
Doe de stukjes abrikoos in het kookvocht en laat het vocht ca 5 minuten inkoken.
Haal de pan van het vuur en roer de yoghurt er door.
Verdeel de vis over 4 boorden en lepel de saus er over. Bestrooien met de peterselie.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met fruit.
300 kcal
Ingrediƫnten
- 3 lenteuitjes
- 3 knoflookteentjes
- 1 groene spaanse peper
- 8 gedroogde abrikozen
- beetje olie
- 3 glazen droge witte wijn
- 4 tl kerriepoeder
- 3 mespuntjes ketoembar
- 4 moten kabeljauw van ca 100 gr.
- 4 el magere bulgaarse yoghurt
- 3 el fijn geknipte peterselie
Leuke tips
Lekker met gekookte worteltjes of broccoli en een paar gekookte aardappeltjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Dieetgerecht
Recept ID
123554
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
359
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy