Bereidingswijze
In een braadpan 1 eetlepel boter verhitten.
De kippepoten snel rondom bruinbakken.
Elke kippepoot op een stuk aluminiumfolie leggen.
De prei in ringen snijden, de champignons in plakjes snijden, de knoflook pellen en de ui snipperen.
In een pan restant boter smelten.
Roedjak toevoegen en fijnhakken.
Toevoegen; ketjap, trasi en basterdsuiker.
De knoflook erboven uitpersen.
Drie minuten zachtjes laten koken.
Oven voorwarmen op 200 ?C.
Over kip verdelen: prei, ui en champignons.
Sausje eroverheen schenken. Folie dichtvouwen.
Met de sluitrand naar boven, kip in het midden van de oven in 45 minuten gaarbakken.
In folie opdienen.
De kippepoten snel rondom bruinbakken.
Elke kippepoot op een stuk aluminiumfolie leggen.
De prei in ringen snijden, de champignons in plakjes snijden, de knoflook pellen en de ui snipperen.
In een pan restant boter smelten.
Roedjak toevoegen en fijnhakken.
Toevoegen; ketjap, trasi en basterdsuiker.
De knoflook erboven uitpersen.
Drie minuten zachtjes laten koken.
Oven voorwarmen op 200 ?C.
Over kip verdelen: prei, ui en champignons.
Sausje eroverheen schenken. Folie dichtvouwen.
Met de sluitrand naar boven, kip in het midden van de oven in 45 minuten gaarbakken.
In folie opdienen.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
1,5 el boter,
2 kippepoten,
1 prei,
1 ui,
100 gram champignons,
1 teentje knoflook,
1/8 doosje roedjak,
3 el ketjap,
1/2 tl trasi,
1/4 el bruine basterdsuiker,
zout en peper,
2 kippepoten,
1 prei,
1 ui,
100 gram champignons,
1 teentje knoflook,
1/8 doosje roedjak,
3 el ketjap,
1/2 tl trasi,
1/4 el bruine basterdsuiker,
zout en peper,
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123553
Homepage ID
9736
Smaak
Z
Teller
345
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht