Groene Kool Met Gehakt!

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/11/1999 - 09:07
Bereidingswijze
Snijd de stronk kegelvormig uit de kool. Maak de bladeren los, maar houd het hart van de kool heel. Snij het dikste deel van de hoofdnerf uit de bladeren. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en blancheer daarin de koolbladeren.
Schep de bladeren, die nu buigzaam zijn, uit het water en spoel ze direct af onder koud water. Kook in hetzelfde water 5 minuten het koolhart. Verwarm de oven voor op 175 graden C en vet een ronde ovenschaal in met boter. Maak het gehakt aan met de rest van de ingredienten. Leg twee vellen aluminiumfolie kruiselings op elkaar. Leg daarop in het midden 1 koolblad. Leg hierom heen in een krans (doorsnede 30 cm) de helft van de
koolbladeren. Ze moeten elkaar overlappen.
Verdeel hierover ruim de helft van het gehakt. Houd de randen 3 cm vrij. Houd 2
koolbladeren apart en leg de rest van koolbladeren op de hierboven beschreven
wijze op het gehakt. Bedek deze bladeren met de rest van het gehakt en plant het koolhart in het midden. Vouw de koolbladeren omhoog zodat de kool zijn oorspronkelijke vorm
krijgt. Dek de bovenkant af met de twee resterende koolbladeren. Vouw de uiteinden van de folie om de kool en zet het pakket in de ovenschaal. Plaats de schaal in de oven en kook het gerecht in ongeveer 1 uur gaar. Snijd de gevulde kool in vieren en serveer met aardappelpuree.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een super goedkoop gerecht om te maken!
Ingrediƫnten
1 groene kool - 500 gr. gehakt (half om half) - 1 ei - zout en versgemalen zwarte peper -
4 eetlepels paneermeel - 1/2 theelepel nootmuskaat.
Leuke tips
Je kunt hte gehakt eventueel mengen met stukjes paprika, of ui, of champignons (wel eerst het vocht eruit bakken).
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123529
Homepage ID
1140
Smaak
P
Teller
3050
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dannie