Bereidingswijze
de geweekte br. bonen met de vleeskrabbe peper zout opzetten
laten koken tot het vlees van de krabbe af valt.
dan het vlees er even uit halen doe maar even in een vergiet en het vlees uitpluizen.
dan alle groente snijden niet te fijn en niet te grof.
de knolseldery in kleine dobbelsteenblokjes
de peen raspen de prei snijden in ringen
gooi alles in de pan ook weer het vlees en laat alles goed verrot koken er mag geen hele br. boon meer te zien zijn.
doet op het laats het zakje in de soep met kruiden en bindmiddel en een flinke eetlepel sambal er bij
snij dan de rookworst in plakjes en doet het erbij nog 5 minuten door koken en dan de tafel dekken.
laten koken tot het vlees van de krabbe af valt.
dan het vlees er even uit halen doe maar even in een vergiet en het vlees uitpluizen.
dan alle groente snijden niet te fijn en niet te grof.
de knolseldery in kleine dobbelsteenblokjes
de peen raspen de prei snijden in ringen
gooi alles in de pan ook weer het vlees en laat alles goed verrot koken er mag geen hele br. boon meer te zien zijn.
doet op het laats het zakje in de soep met kruiden en bindmiddel en een flinke eetlepel sambal er bij
snij dan de rookworst in plakjes en doet het erbij nog 5 minuten door koken en dan de tafel dekken.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
een grote pan br bonensoep
Ingrediƫnten
1 pond verse br bonen
1.5 kilo varken vlees krabbetjes 1 grote winterpeen 1 grote of 5 kl;eine preitjes 1 kilo knolseldery 1 flinke rookworst 1 pakje kruiden van br bonensoep peper, zout, sambal wit brood met zweeuwsspek of katenspek
1.5 kilo varken vlees krabbetjes 1 grote winterpeen 1 grote of 5 kl;eine preitjes 1 kilo knolseldery 1 flinke rookworst 1 pakje kruiden van br bonensoep peper, zout, sambal wit brood met zweeuwsspek of katenspek
Hulpmiddelen & keukengerei
1 grote pan scherp mes een grote soeplepel
Leuke tips
in een lekker diep bord doen en opeten met een lekkeren witte boterham met katen of zeeuwsspek
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123524
Homepage ID
9622
Smaak
P
Teller
470
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
br. een hele nacht weken in koud water
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht