Perentaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/10/1999 - 16:23
Bereidingswijze
Schenk de helft van het beslag in de vorm. Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Snij de peren in plakjes, leg ze op het beslag. Giet de andere helft van het beslag er over heen. Bak de taart ca. 30 minuten. Maak ondertussen het afdekmengsel. Smelt te boter op een zacht vuur. Klop het ei met de suiker tot het wit is en klop er dan de gesmolten boter door. Haal de taart uit de oven, giet het ei/suiker/botermengsel er over heen en zet de taart weer 20 minuten terug in de oven. Haal de taart als hij mooi goudgeel is uit de oven en met behulp van het bakpapier direct uit de vorm om te laten afkoelen op een schaal. De taart smaakt warm of lauw ook heerlijk.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een verrukkelijke taart met een vulling van peren.
Ingrediƫnten
5 handperen; 150 gr. bloem; 100 gr. suiker;
2 eieren; 10 cc melk; 3 eetlepels zonnebloemolie; 2 theelepels gistpoeder; wat boter om de vorm in te vetten; zout.
Voor de deklaag: 80 gr. boter, 1 ei, 3 eetlepels suiker. Bakpapier.
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer; ronde bakvorm
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
123502
Homepage ID
8677
Smaak
Z
Teller
1432
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Klop de eieren met de suiker en wat zout tot het als een dik wit lint van de lepel loopt.
Doe er de bloem en het gistpoeder bij, verdun het deeg met de melk en de olie. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 graden, stand 6/7. Bekleed de bakvorm met bakpapier en laat de rand hoog boven de vorm uitsteken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
wega