Transsylvaanse Goulash

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/10/1999 - 16:19
Bereidingswijze
Gesnipperde uien in olie fruiten. Dan uit de pan nemen en in de zelfde olie het in blokjes gesneden vlees bruin aanbakken. Dan de uien weer toevoegen en kruiden met paprikapoeder en peper. Na toevoegen van iets kokend water in 20 minuten stoven. De wijnzuurkool toevoegen met nog wat kokend water en nog 20 minuten stoven. Op het eind de gekookte aardappelen toevoegen.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Transsylvanie is nu Roemeens, maar was eeuwenlang het gebied, waar Duitse, Roemeense en Hongaarse invloeden samen kwamen.
Ingrediƫnten
2 eetlepels olie
2 uien
500 g varkensvlees
zoete paprika poeder
witte peper
1 kg zuurkool
6 eetlepels room
Gekookte aardappelen
Leuke tips
Het wordt allemaal nog wat smakelijker door een knolookworst (bv. Ardenner ) mee te laten stoven.
Bij voorkeur een witte wijn; Elzasser Rieling of Pinot Gris of een echte Hongaarse Lindenblad of Harslevelu (bijna niet te krijgen buiten Hongarije).
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123500
Homepage ID
9036
Smaak
N
Teller
641
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
trientsje